Μεσοθεραπεία Microneedling

Η θεραπεία βασίζεται στην ίδια αρχή της μεσοθεραπείας δηλαδή στην έκχυση αντιγηραντικών και αναπλαστικών ουσιών βαθιά στην επιδερμίδα μέσω βελόνας και στα μικροτραύματα της επιδερμίδας. Αυτά τα μικρο-τραύματα στο δέρμα το ενθαρρύνουν να αξιοποιήσει δυναμικά την έμφυτη ικανότητα του σώματος να αναπλάθεται εκ νέου και να επιδιορθώνει το δέρμα μέσω της φυσιολογικής παραγωγής κολλαγόνου. Στην νέα αυτή τεχνική χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα που μοιάζει σαν μια μεγάλη πένα που στην άκρη της έχει 36 λεπτές βελόνες, Η διαδικασία είναι πολύ απλή πολύ πιο γρήγορη και πιο ανώδυνη από την κλασσική μεσοθεραπεία. Αρχικά απλώνεται πρώτα στο πρόσωπο ένας αντιγηραντικός ορός με υαλουρονικό, πεπτίδια, βιταμίνες και άλλους αναπλαστικούς συσφικτικούς παράγοντες όπως DΜΑΕ ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Εν συνεχεία η αισθητικός περνάει όλη την περιοχή με την μικρή αλλά θαυματουργή αυτή συσκευή κάνοντας μικροσκοπικές οπές ενώ ταυτόχρονα σπρώχνει τον ορό βαθιά στην επιδερμίδα. Η μέθοδος micro-needling therapy μπορεί εκτός από το πρόσωπο να εφαρμοστεί και σε άλλη περιοχή του σώματος που επιθυμούμε να αναπλάσουμε όπως ντεκολτέ ή ακόμα και ραγάδες ή χαλάρωση στο σώμα.

Το μηχάνημα διαπερνά το δέρμα από έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με μία ρυθμιζόμενη ταχύτητα και, σε βάθος μεταξύ 0,25 χιλιοστά-2.5mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται. Οι βελόνες του μηχανήματος διεισδύουν στο δέρμα κατακόρυφα, ελαχιστοποιώντας τη βλάβη του δέρματος, ο πόνος και ο χρόνος αποκατάστασης.

Τα αποτελέσματα είναι πράγματι θεαματικά. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε ουλές από ακμή ή τραύματα γιατί ”σπάει” τον ιστό της ουλής και προκαλεί λείανση και ανάπλαση.

Κόστος θεραπείας:  60€